Friday, March 23, 2012

TEL KADAYIF

MALZEMELER:

Sütlü

-750 gr. tel kadayıf

-4- 5 su bardağı şeker

-2 su bardağı süt

-1,5- 2 su bardağı ceviz veya fındık içi

-1 büyük paket margarin (250 gr.)

YAPILIŞI:

1- Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır.

Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.)

2- 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir.

3- Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır.

4- Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır.

5- Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.

Not: İstenirse, kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir.

No comments:

Post a Comment