Şeftali Kompostosu Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri, Şeftali Kompostosu Tarifleri, Kompostolar, Komposto Tarifleri, Şeftali Kompostosu, Meyve Kompostoları, Komposto Çeşitleri, Şeftali Kompostosu Yapılışı, Şeftali Kompostosu Oktay Usta Tarifleri.
Şeftali Kompostosu Tarifi
Malzemeler:
2 kilo şeftali
8 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
1. Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun ve ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Şeftaliler çok iriyse dörde bölün.
2. Cam kavanozların içine dilimlerini yerleştirip her birinin üzerine 4er çorba kaşığı dolusu toz şeker ekleyin. Kavanozun ağzında 1 parmak boşluk kalacak şekilde suyla doldurup kapaklarını sıkıca kapatın.
3. Kavanozların boyundan en az 4-5 cm yükseklikte olacak şekilde bir tencerenin dibine kalınca bir mutfak bezi yerleştirin. Kavanozları tencereye doldurup aralarına da birer parça bez koyun ve tencereyi ocağa oturtun.
4. Kavanozların üzerini geçecek miktarda su doldurup 20 dk kaynatın ve soğumaya bırakın. tamamen soğuyunca kavanozları sudan çıkarın. Serin ve ışık almayan bir yerde muhafaza edin.
Not: Karanlık bir ortamda 1 yıl kadar saklayabilirsiniz.
Erkek bir okuyucu olarak google araması sonucunda bulduğum bu tarif için size çok teşekkür ederim. Evin bütün kadınları tatilde ve ben evde iken, bir anda biriken şeftalileri bozulmadan, çocukluğumda yediğim ve çok beğendiğim bir şeftali kompostosu haline kendim getirebildiğime çok sevindim. Kavanozların kapağını kapatıp kaynatınca acaba patlar mı diye korka korka yaptım ama böyle birşey olmadı. Şeftaliler oldukça yumuşaklaşmış olmasına rağmen tadı da çok güzel oldu, yerken sizi hatırlayacağım, teşekkürler, başarılar.
ReplyDelete