Monday, September 3, 2012

Patatesli-Tavuklu Milföy Böreği Tarifi

20 adet milföy300 gram tavuk göğsü4-5 adet haşlanmış patates1 adet kuru soğan1/2 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıKarabiber, pul biber, tuz




Üzeri için;






Öncelikle pateteslerimizi haşlıyoruz. Diğer tarafta önce minik küpler halinde doğradığımız tavukları kavuruyoruz daha sonra soğanımızı ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulduktan sonra baharatlarını katıp soğuması için büyük bir kaba alıyoruz, haşladığımız patatesleri rendeleyip tavuklarımızın olduğu harca katıyoruz. Milföylerimizi elimizle biraz açıp dikdörtgen şeklini veriyoruz. Bir tarafına 1 yemek kaşığı kadar harcımızdan koyuyoruz kenarlarını içe doğru kıvırıp sarıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp 160-170 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.



Kategoriler: Börek Tarifleri, Hamurişi Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: domates salçası, karabiber, milföy, milföy böreği, patates, Patatesli Milföy Böreği, Patatesli-Tavuklu Milföy Böreği Tarifi, pul biber, sıvı yağ, soğan, tavuk göğsü, tavuklu milföy böreği, tuz, yumurta, yumurta sarısı

No comments:

Post a Comment