Friday, August 17, 2012

Gratine Patates Tarifi













Gratine Patates 



MALZEMELER

Her biri yaklasik 800 gr patates

6 çorba kasigi krema

1 yumurta sarisi

Tereyag

2 çorba kasigi rendelenmis gravyer peyniri

2 çorba kasigi kiyilmis maydanoz

2 çorba kasigi kiyilmis taze sogan

Kiyilmis ceviz

YAPILIŞI

Iyice yikayip kuruladiginiz patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak,

önceden isittiginiz 200 derecelik firinda 45 dk birakin. Pisip pismedigini

sivri bir biçakla kontrol edebilirsiniz. Henüz sertse 5-10 dk daha kalsinlar

firinda.

 

Çikardiktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunluklari boyunca bir dilim

kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiginiz bir çatalla ezin.

Onu, 30 gr (2 çorba kasigi) tereyagi ve 4 çorba kasigi kremayla birlikte

çirpin. Tuz, karabiber attiktan sonra taze sogan ve maydanozu ekleyin.

Kiyilmis cevizi de ilave ettikten sonra bu karisimla patateslerin içini

doldurun.

Bir kapta kalan kremayi yumurta sarisi ve gravyerle karistirip patateslerin

yüzeyine paylastirin.

Yaglanmis bir tepsiye döseyin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina

verin. 10 dak. sonra çikarip servis yapabilirsiniz

No comments:

Post a Comment